Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menu

Kis dobozban nagy hang

Idén is megrendezték az amatőr triódás találkozót a szokásos pazar helyszínen, a kisszékelyi vadászházban.
A résztvevők régi ismerősökként köszöntik már egymást, mindenkit ugyanaz a szenvedélyes audiofil rajongás visz oda.
Engem személy szerint mindig lenyűgöz, hogy az ilyen találkozókon megtekinthető és meghallgatható rendszerek és azok saját kézzel készített komponensei mind egytől-egyig gyermeki rajongás, végeláthatatlan szenvedélyes munka és alkotójuk legjobb tudásának eredménye.


Az igényes zenehallgatás világában szinte mindannyian egy  - talán elérhetetlen – ideálhoz szeretnénk minél közelebb kerülni és meggyőződésem, hogy ezen a találkozón is minden egyes bemutatkozó résztvevő a maximumot hozta ki készülékeiből, összeállított rendszeréből.
Ugyanakkor nem csupán csöves erősítőkben gyönyörködhettünk, hanem az unikumnak számító szalagos magnókban is, mivel azok rajongói is képviseltették magukat a találkozón.
A vadászház földszintjének kisebb helyiségeiben egy-egy komplett zenei lánc hangját lehetett megcsodálni, míg a tetőtéri hatalmas közösségi térben ez alkalommal DAC-tesztre került sor, melyhez impozáns méretű és szintén rendkívül igényes hangsugárzók asszisztáltak, szem előtt tartva a találkozó alapvető célkitűzését; csöves erősítővel megszólaltatva azokat.
Valódi vakteszt során kiválasztott zeneszámmal kerültek bemutatásra a felsorakoztatott, kézzel készített DAC-ok. A közönség minden lényeges szempontra kitérő űrlapon pontozhatta az egymás után megszólaltatott DAC-okat, majd a csodálatos vadételeket felsorakoztató pazar ebéd után sor került a pontok összesítésére és az eredményhirdetésre:
a kritikus hallgatóközönség véleménye alapján a HumanAudio DRA-KIT akkumulátoros táplálású DAC-ja nyűgözte le a legjobban a találkozó résztvevőit, mely megerősítette a HumanAudio azon koncepcióját, miszerint igenis tudnak profitálni a lelkes amatőr audiofil építők a DRA-KIT (akár panelkész, dobozolatlan) DAC modulnak a saját rendszerükbe való integrálásával.
Egyúttal elismeréssel és köszönettel szeretnénk adózni a találkozó szervezői előtt is.

Raffai László – RAFFAI hangsugárzó manufaktúra

Labels attached to the content: Hangrendszer tesztelés