Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menu

L-RAY/1000, hangsugárzók, line array rendszerek

Price:
€1,829.55 (€1,440.59 + VAT)
IMG Stageline
Manufacturer:
Model: L-RAY/1000
Availability: in stock
Premium points available to receive: 30920
Qty:pcs

Description

Korszerű, Professzionális PA Technológia Kompakt Méretben:

 

Az IMG Stage Line L-RAY/1000 és L-RAY/1000WS aktív line array hangsugárzó rendszerei tökéletes hangzásukkal, professzionális állítási lehetőségeikkel, az array-ekre jellemző, előnyös sugárzási tulajdonságaikkal, minőségi kidolgozásukkal és nagy hangerőn is lenyűgözően stabil megszólalásukkal meggyőzik a hallgatót.

Professzionális, aktív PA line array hangsugáró rendszer DSP szoftveres vezérléssel, 1.000Wmax, 700Weff (350W + 350W)

 

Nagyteljesítményű, kompakt line array hangsugárzó rendszer 4db középmagas hangsugárzóval, dupla hangszórós mélysugárzóval, mindkét úthoz külön 350Weff teljesítményű végerősítővel és vezérlőszoftverrel (a rendszer konfigurálása PC-ről történik, utána viszont önállóan működik!) Függesztéshez sokféle, flexibilisen használható kiegészítővel együtt szállítjuk. A középmagas hangsugárzókat egyenként két 10cm-es (4"), komoly középhangszóróval és egy magnetosztatikus magassugárzóval láttuk el a tökéletes, részletgazdag hangvisszaadás érdekében. A rendszer dinamikája abszolút meggyőző, és alapbeállításon is nagyon kellemesen szól. Kompakt mérete ellenére a kéthangszórós mélysugárzó lenyűgöző mély basszust és nagy hangerőkön is rendkívül stabil hangzást produkál, ami csak speciális, nagyon nagy teljesítményű mélyhangszórókkal és DSP-vel történő komoly optimalizálással valósítható meg.
A szoftver (amelynek minimális rendszerkövetelményei: PC Windows* 98 vagy újabb operációs rendszerrel, CD meghajtóval és USB, RS-232 vagy RS-484 interfésszel) az alábbi funkciók programozását teszi lehetővé:

 

  • Parametrikus equalizer (6-sávos)
  • Szűrők (felül- vagy aluláteresztő, 36dB/okt. meredekségig, többféle karakterisztikával)
  • Szintállítás
  • Kompresszor és limiter
  • Késleltető

 

Egyetlen RS-485 adatbuszról akár 10db L-RAY hangsugárzó rendszer is vezérelhető. A külön rendelhető DA-70157 USB/RS-485 konverter segítségével egy USB porttal rendelkező PC vagy notebook is ráköthető az L-RAY/1000 RS-485 portjára.

A rendszer gyárilag lineárisra van beállítva, így vásárlás után azonnal használható! Ha pedig módosítani szeretnénk a beállításokat, az a szoftver segítségével rendkívül egyszerűen, egy hangmester által akár intuitív módon is elvégezhető.

A rendszert egy masszív tartókerettel együtt szállítjuk, amely a függesztett és a földön vagy színpadon álló használatot is lehetővé teszi. Az array-t alkotó hangsugárzók szöge 1°-os lépcsőkben állítható, pozíciójuk rögzítése gyorsan szerelhető golyós zárócsapokkal történik. A tartókeret révén lehetőség van az array rész szubbasszus sugárzó nélküli felfüggesztésére is.

Ezenfelül az array rész a külön rendelhető LR-1000U tartóvilla segítségével hangsugárzóállványra is szerelhető, a szintén külön rendelhető KM-21367 távtartó rúd pedig lehetővé teszi a teljes rendszer földön álló elhelyezését. Ez utóbbi célra szolgál a szubbasszus sugárzó tetőlapjába süllyesztett M20 menetes rögzítőtalp.

Az array rész hangsugárzói és a szubbasszus sugárzó összekötésére szolgáló NEUTRIK SPEAKON csatlakozós kábelek alaptartozékok.

A rendszert 230V-os hálózatra való csatlakoztatáshoz POWERCON aljzattal láttuk el (hálózati kábel, mint pl. az AAC-115P külön rendelhető).A hangsugárzók masszív, strukturált bevonatú, fa házainak elejét rács borítja.

Az L-RAY/1000 egy nagyon magasszintű megoldás minden olyan PA alkalmazáshoz, ahol a tökéletes hangzás és a terem tökéletes lefedése egyaránt elvárás. E hangsugárzó rendszer előnyei különösen klubok és diszkók fix hangrendszereinek részeként és közepes volumenű, mobil színpadi alkalmazásokban való használatakor érvényesülnek. Nagyobb rendezvények hangosításához több L-RAY hangsugárzó rendszer clusterben való használata ajánlott.

 

L-RAY/1000: fekete kivitel

L-RAY/1000WS: fehér kivitel

Csak szakember szerelheti fel! Kérjük, ügyeljen rá, hogy csak megfelelő szerelési anyagokat használjon a személyi és anyagi kockázat elkerülése érdekében.

A berendezést POWERCON aljzattal láttuk el. Hálózati kábel nélkül szállítjuk (AAC-115P kölön rendelhető hozzá).

 

Az L-RAY/1000-et immár gyorsan szerelhető golyós zárócsapokkal szállítjuk!

 

Xound magazin 01/2009:

 

„Az L-RAY/1000 meggyőzően teljesített. Hangja az átviteli tartomány legtetejéig részletgazdag és nagyon kis torzítású, még nagy hangerőkön is. Tökéletesen érthető beszédhang-visszaadását is igazi öröm volt hallgatni. Ár/érték aránya kiváló!”

 

SOUNDCHECK magazin 05/2008

 

„Árkategóriájában figyelemre méltó, amit tud. Az L-RAY/1000 tisztán és precízen szól, részben DSP vezérlésének köszönhetően, és dinamikatartalékai is meggyőzők.”

 

tools4music magazin 03/2008:

 

„Az L-RAY/1000 diszkrét megjelenésén túl kellemes hangzást nyújt jó beszédérthetőséggel és széles átviteli tartománnyal. Elképesztő, mire képes ez a kis rendszer.”

 

Dirk Wedell, PROSOUND magazin 04/2008:

 

„Az IMG Stage Line L-RAY hangsugárzó rendszere egy praktikus, nagyon jó árú eszköz, amely pontosan azt csinálja, amire az embernek szüksége van.”

Technikai információ
Rendszerkompakt line array
Mélyhangszórók2db 20cm-es (8")
Középhangszórók8db 10cm-es (4")
Magassugárzók4db magnetosztatikus hangszóró
Max. teljesítmény1.000Wmax
Névleges teljesítmény700Weff (350W + 350W)
Átviteli tartomány50-25.000Hz
Érzékenység (1W/1m)98dB
Névleges maximális hangnyomás121dB
Sugárzási szögvízsz.: 120°, függ.: 30-90°-ig állíth.

Vonal

XLR anya (1-10V, 30kΩ)

Hangsugárzó (középmagas)

NEUTRIK SPEAKON

Táp

POWERCON

Vonal

XLR párhuzamos kimenet

Hangsugárzó (mély)

NEUTRIK SPEAKON

Hangsugárzó (középmagas)

NEUTRIK SPEAKON párh. kimenet
Megengedett körny. hőm.0-40°C
Jel/zaj viszony80dB
Teljes harm. torzítás< 0,1%
Táp230˜/50Hz/1.400VA
Array méretei495x850x610mm
Tömeg51kg
Speciális tulajdonságokUSB és RS-232 interfész, valamint RS-485 be- és kimenetek DSP programozáshoz;

egy rendkívül könnyen használható, ugyanakkor komoly szoftver